Okta Certified Professional Exam Questions (118 Q&As)

Okta Certified Professional Exam Questions are new released from PassQuestion! You can download the newest PassQuestion Okta Certified Professional Exam Questions and Answers: https://www.passquestion.com/okta-certified-professional.html (118 Q&As)

Test Online Okta Certified Professional Free Questions

1. Is this a valid reason to choose Okta as an Identity and Access Management (IAM) solution?

Solution: To manage application Single SignOn (SSO) and user lifecycle, including advanced onboarding and offboarding of users

 
 

2. Is this a true statement about an Okta API token?

Solution: An API token can be created by an OKta end user.

 
 

3. Multifactor authentication (MFA) needs to be enforced in an environment when end users log in to Okta Is this the policy type that an administrator should implement?

Solution: Password

 
 

4. Is this a reason why SAML is more secure than Secure Web Authentication (SWA)?

Solution: SAML uses the Okta Browser plugin.

 
 

5. Is this statement true regarding the lifespan of an unused API token in Okta? Solution: An unused API token expires only on revocation.

 
 

6. Is this a valid use of a group in Okta?

Solution: Create network zones

 
 

7. Is this an Okta setting an end user can change?

Solution: Forgotten Password Question

 
 

8. Is this a Single Sign-On (SSO) protocol that is supported by applications m the Okta integration Network (OIN)?

Solution: OpenID Connect (OIDC)

 
 

9. Is this a Single Sign-On (SSO) protocol that is supported by applications in the Okta integration Network (OIN)?

Solution: SAML

 
 

10. Is this where an administrator could enforce multifactor authentication (MFA)? Solution: Account unlock

 
 

11. An administrator needs to limit multifactor authentication (MFA) factor type enrollment to end users located in a corporate office.

Is this the feature that the administrator should use to set the corporate office perimeter?

Solution: Password policy

 
 

12. An employee who has left a company used an application that does NOT support lifecycle management. Is this a task generated by Okta to remind the administrator to offboard the employee?

Solution: Deprovisioning task

 
 

13. Is this the authentication method or flow that is used when an end user launches a SAML application from the Okta end user home dashboard?

Solution: Service Provider (SP) initiated

 
 

14. Is this the way to search for an application that supports a federated service in the Okta integration Network (OIN)?

Solution: Use the Supports Groups fitter.

 
 

15. Is this an expected behavior when an incremental import is performed from Active Directory?

Solution: Only the groups are imported

 
 

16. Is this a likely reason why the Okta Browser plugin is NOT working in Mozilla Firefox?

Solution: The option ‘Automatic submission’ is selected In the Firefox browser

 
 

17. Does this Okta agent support provisioning?

Solution: Integrated Windows Authentication (IWA) Agent

 
 

18. An end user adds a Secure Web Authentication (SWA) application to Okta. The end user signs in to the SWA application for the first time from the Okta end user dashboard. Is this an expected behavior?

Solution: Okta prompts the end user to confirm that the login attempt was successful.

 
 

19. An Okta Administrator is instructed to assign an application to 1,000 users in the Sales department Is this a recommended method for the administrator to assign the application to the users?

Solution: Assign the application to an Active Directory organizational unit

 
 

20. Is this an example of an Okta P1 level support ticket Issue?

Solution: An individual end user CANNOT access a business application

 
 

21. Is this a true statement about deleting Okta user accounts?

Solution: After an account is deleted, an administrator can reuse the deleted user name.

 
 

22. Is this an Okta setting an end user can change?

Solution: Security Image

 
 

23. Is this a valid reason to choose Okta as an Identity and Access Management (IAM) solution?

Solution: To securely connect users to applications In minutes with out of the box integrations for thousands of cloud onpremise, and mobile apps

 
 

24. Is this an example of an individual who can submit a case directly to Okta Support?

Solution: Okta Customer Advocacy Program member

 
 

25. Is this a protocol that uses ID tokens?

Solution: SAML

 
 

26. Is this a reason an administrator should consult the system log within Okta?

Solution: To check how many licenses are in use.

 
 

27. Is this a reason to build custom authorization servers in Okta?

Solution: To protect API endpoint owned by a third-part

 
 

28. Multifactor authentication (MFA) needs to be enforced in an environment when end users log in to Okta Is this the policy type that an administrator should implement?

Solution: Multifactor

 
 

29. Is this an example of an Okta P1 level support ticket Issue?

Solution: The Okta service a down and NOT accessible to end users.

 
 

30. Is this the authentication method or flow that is used when an end user launches a SAML application from the Okta end user home dashboard?

Solution: Identity Provider (Idp) initiated

 
 

31. Is this an example of an individual who can submit a case directly to Okta Support?

Solution: Okta community member

 
 

32. Is this an example of a user state that CANNOT be changed?

Solution: Deleted

 
 

33. Is this a valid reason to choose Okta as an Identity and Access Management (IAM) solution?

Solution: To serve as an API gateway

 
 

34. Is this a multifactor type that an Okta Administrator should configure for an end user who does NOT have access to a mobile device?

Solution: Okta Verify

 
 

35. An administrator needs to limit multifactor authentication (MFA) factor type enrollment to end users located in a corporate office.

Is this the feature that the administrator should use to set the corporate office perimeter?

Solution: Network zones

 
 

36. An Okta Administrator is instructed to assign an application to 1,000 users in the Sales department. Is this a recommended method for the administrator to assign the application to the users?

Solution: Assign the application to an Okta group

 
 

37. An Okta Administrator ran a full import from Active Directory An expected group was NOT imported into OKta. Is this a reason why the group was NOT imported into Okta?

Solution: The organizational unit (OU) containing the group was NOT selected for Import

 
 

38. Is this an Okta setting an end user can change?

Solution: Color

 
 

39. Is this where an Okta Administrator should submit a case?

Solution: https://support.okta.com

 
 

40. An employee who has left a company used an application that does NOT support lifecycle management. Is this a task generated by Okta to remind the administrator to offboard the employee?

Solution: End user activity task

 
 

Question 1 of 40

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *